News Update :
Home » , , » Vodné cesty

Vodné cesty

Penulis : Laco Filo on pondelok 10. augusta 2015 | 13:57

Veľké rieky a ich ramená ponúkajú ideálny letný program pre aktívne založených v podobe pokojného veslovania na kanoe a pozorovanie vtáctva.
V Maďarsku sa väčšina riek dá splavovať. Nie sú divoké, ale odporúčajú sa sprievodcovia. Na túry sa môžete vybrať aj s deťmi s použitím záchrannej vesty. Vodné zážitky môžete vystriedať s poznávaním okolia na bicykli, viaceré cyklotrasy kopírujú tie vodné.
 
Dunaj
 
Hlavné rameno tohto veľtoku cez Maďarsko preteká v dĺžke 417 km. Vodné túry na Dunaji sú pre slovenských turistov veľmi atraktívne, nakoľko sú ľahko dostupné zo slovenskej strany. Celá trasa od Dunakiliti po Budapešť meria 212 km a od Győru po Budapešť 152 km. Po ceste sa môžete zastaviť na prehliadku Győru, Gibraltára Dunaja – pevnostného systému v maďarskom Komárome, navštíviť baziliku v Ostrihome, hrad Visegrád v dunajskom ohybe a skanzen Szentendre.  Najkrajším úsekom rieky je malebný Malý žitný ostrov (Szigetköz) na severnej hranici Maďarska s chráneným územím a ostrovmi posiatymi vedľajšími ramenami. Na tomto úseku je viac nízkych mostov, tak tu lode a motorové člny nevyrušujú výlety na kanoe a kajaku.  Dunajské rameno Dunaja Ráckeve je na krok od maďarskej metropoly. Plávajúce rašelinisko je druhým najrozsiahlejším v Európe. Je to vznášajúca sa pevnina, ideálne miesto na hniezdenie vtákov, ktoré môžete stretnúť pri vodných túrach.
 
Na vodné túry sa môžete vybrať aj k druhej najväčšej rieke Maďarska, k rieke Tisa alebo na severné vody Bodrogu či na ďalšie väčšie-menšie vodné toky. Všade Vás čaká fascinujúca panoráma, vzácna flóra a fauna a dobrý pocit zo športového výkonu.
Share this article :

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger