News Update :
Home » , , , , » Nejromantičtější plavby Českou republikou

Nejromantičtější plavby Českou republikou

Penulis : Unknown on piatok 17. júla 2015 | 9:02

Jedinečnou přírodní scenérii, středověké hrady, zámky a hradní zříceniny i malebná pitoreskní městečka na břehu. To vše si můžete užít na romantických plavbách v České republice. Přinášíme vám přehled těch nejzajímavějších.

Českosaské Švýcarsko – plavba skalním městem až do DrážďanÚchvatné skalní útvary lze na pomezí Čech a Saska obdivovat v rámci pěších túr i při plavbách po místních tocích. Tichou (Edmundovou) a Divokou soutěskou vás sveze po říčce Kamenici veselý převozník, který pluje po proudu i proti němu a na tzv. Mezním můstku mezi soutěskami zastavuje na nutné občerstvení. Nástupní stanice je na česko-německém pomezí v Hřensku.
Kdy: duben – listopad
Kolik: 2-3 EUR za dospělého
http://www.hrensko.cz/inpage/en-lang/

Výhledy na skalní masivy a labské zátoky si lze užít i při delší plavbě, která spojuje severočeský Děčín a německé Drážďany. Plavit se můžete jak celou trasy Děčín – Drážďany, tak i kratší z Hřenska do lázeňského Bad Schandau. Na cestě můžete obdivovat místa, která inspirovala dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena. Loď Poseidon připravuje i tematické plavby, v listopadu s ochutnávkou místních vín, v prosinci poté adventní.
Kdy: duben – listopad + adventní plavby
Kolik: 3-65 EUR podle délky plavby a služeb
http://www.labskaplavebni.cz/index.php?lang=cs

Praha při svíčkách i s dětmi do ZOO

Okružní plavby Prahou v různých délkách i různého zaměření nabízí v hlavním městě hned několik společností. Nejlépe si vyberete přímo na místě, na pražské náplavce mezi Palackého a Jiráskovým mostem, kde většina lodí kotví. Vydat se můžete za hranice Prahy k soutoku dvou největších českých řek Vltavy a Labe, do historicky bohatého Mělníka, romantická plavba Pražskými Benátkami proplouvá i podzemím Starého Města a proplouvá a poskytuje výhledy nejen na letní, ale i na zasněženou metropoli. Plavbu si můžete objednat i jen pro sebe a své přátele a během výhledu na nejkrásnější památky Prahy můžete třeba grilovat. S dětmi nevynechejte plavbu do pražské ZOO, jedné z největších a nejobdivovanějších v Evropě.
Kdy: celoročně
Za kolik: od 5 EUR (plavba do ZOO)

Divoká jízda historickou Olomoucí

Jedno z nejvýznamnějších moravských měst ležící v samém srdci Hané je proslaveno svým morovým sloupem Nejsvětější Trojice stojícím přímo na olomouckém náměstí. Sloup, zapsaný ne seznam UNESCO, je jednou z mála památek, kvůli které si budete muset vystoupit ze speciálního raftu, který zde při plavbách vedou instruktoři. Po hlavním toku řeky Moravy vedou celkem 4 trasy, které lemují chráněnou krajinnou oblast Litovelské Pomoraví. Plavby trvají od 20 minut po 3 hodiny a míjí místní hrady, zámky i pivovar. Rafty jsou upraveny i pro hendikepované osoby.
Kdy: duben – říjen
Za kolik: od 3 EUR podle délky trasy
Cizojazyčné letáky ke stažení na: http://www.perej.cz/plavby-historickou-olomouci/vyhlidkove-plavby-historickou-olomouci/

Kanálem slavného ševce Tomáše Bati

Technická památka Baťův kanál, pojmenovaná podle zlínského „krále obuvi“ Tomáše Bati, poskytuje vyjížďky s odborným výkladem na lodích i individuální jízdy na hausbótech, motorových člunech i na kánoích. Na této nejznámější turistické vodní cestě Moravy můžete strávit celou dovolenou, nebo si dopřát jen dopolední či odpolední kratší plavbu. Délka kanálu je 60 km, během kterých tok překonává 13 plavebních komor a padesátku mostů a plavit se zde můžete i bez zkoušek, a to do rychlosti 20 km/h. Na vlastních lodích se lze plavit zdarma.
Kdy: květen – říjen
Za kolik: hodinová plavba od 3 EUR, půlden půjčení člunu cca 30 EUR

Magickým Českým Krumlovem za svitu loučí

Netradiční plavby na vorech historickým centrem nejromantičtějšího českého města – Českého Krumlova - se pořádají po celou sezónu. Romantické plavby začínají za soumraku, plavba s loučemi míjí všechny významné památky a trvá kolem jedné hodiny.
Kdy: červen – srpen
Za kolik: 15 EUR/osoba
http://en.wooden-rafting.ceskykrumlov-info.cz/plavba-na-vorech-cesky-krumlov/voroplavba-95/


CzechTourism, Kudy z nudy
Share this article :

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger