News Update :
Home » , , , , » Osm tipů kam s dětmi v České republice

Osm tipů kam s dětmi v České republice

Penulis : Laco Filo on piatok 26. júna 2015 | 9:32

Česká republika je ideálním místem pro rodinnou dovolenou.

Dospělí si mohou vychutnat půvab historických měst a  nezaměnitelnou chuť českého piva, jedinečné zážitky si ze srdce Evropy ale odvezou také děti. Vydejte se na osm míst Česka, která jsou určena především pro děti, pobavení a přiučení nabízí ale také dospělým.

Zažijte minulost v zážitkových parcích

Jak žili naši předkové, se dozvíte a na vlastní kůži si vyzkoušíte v historických zážitkových parcích. Centrum umění a řemesel a bylinná zahrada Botanicus v Ostré ve středních Čechách připomíná stará řemesla, která se pomalu vytrácejí ze všedního života. Při procházce uličkami staročeské vesničky poznáte práci dráteníka, svíčkaře, kováře či hrnčíře a sami si budete moci výrobu vyzkoušet. Navštivte také bylinnou zahradu určenou pro pěstování surovin i relaxaci návštěvníků. Na exkurzi do historie českých zemí se vydejte v Zážitkovém parku Zeměráj, který leží asi 35 kilometrů od jihočeského města Tábor. Kromě poznávání venkovského života v raném středověku se mohou děti projít naboso po kilometr dlouhé speciálně vytvořené stezce, pátrat po pokladu na archeologickém nalezišti nebo najít cestu z lesního provazového bludiště. Nechybí ani stylové občerstvení či divadelní programy přibližující život ve středověku. Oba zážitkové parky jsou otevřeny od května do konce září.

Věda hrou v Plzni i Liberci

Chcete, aby se vaše děti něco přiučily a nenudily se při tom? Vyrazte do interaktivního muzea Techmania Science Center v Plzni. Expozice zodpoví otázky, jako co se s vámi stane, když „dostanete“ 200 000 voltů nebo jak rychle odemkne zloděj váš trezor. Navštívit můžete Edutorium s více než 60 interaktivními exponáty, Vodní svět věnovaný síle a využití vodního živlu, výstavu „Přijď na to!“ s třicítkou hlavolamů či svět špionů s názvem Top Secret. Součástí Techmania Science Center je také supermoderní 3D planetárium.

Vědu a techniku popularizuje také science centrum iQlandia v severočeském Liberci. V centru je několik expozic, které se věnují světu kolem nás, lidskému tělu či nanotechnologiím. Zvláštní pozornost zaslouží Thespian – humanoidní robot, jediný svého druhu v Česku, který se dokáže pohybovat a mluví čtyřmi jazyky. Kromě prohlídky expozic se můžete zúčastnit také čtyřicetiminutové science show či vyzkoušet simulátor vichřice a zemětřesení.

Za zvířátky do zoologických zahrad

V Česku uspokojí svůj zájem také milovníci zvířátek. Zoo Praha, která byla návštěvníky portálu TripAdvisor zvolena v roce 2014 sedmou nejoblíbenější zoo světa, patří k evropské chovatelské špičce. Naleznete zde 12 pavilonů s více než 150 expozicemi, v nichž žije přes 650 druhů živočichů. Zajímavostí je Velemlokárium – pavilon velemloků čínských, největších obojživelníků na světě. Spolu s nimi zde „bydlí“ želva dlaždicovitá, kterou nespatříte v žádné jiné evropské zoo.
Pokud se vydáte na Moravu, navštivte ZOO Zlín. Za jeden den tu můžete procestovat celý svět – zahrada je členěná podle kontinentů a jednotlivé expozice návštěvníkům představují na 222 druhů zvířat. Jedinečná je Zátoka rejnoků. V ní si tyto paryby nejen prohlédnete, ale dostanete také možnost sami je nakrmit a dotknout se jich. Po dni plném dobrodružství si můžete odpočinout při prohlídce zámku Lešná, který leží v areálu zoo, nebo pikniku v rozlehlém zámeckém parku.

Vodní hrátky si užijete v Praze i na jižní Moravě

Rájem pro vodní živly je Aqualand Moravia, nacházející se v jihomoravských Pasohlávkách nedaleko Brna. V areálu inspirovaném římskými lázněmi vás čeká dvanáct bazénů, dvacet skluzavek, wellness zóna Forum Romanum a mnoho dalšího. V Aqualandu Moravia se můžete koupat ve venkovním bazénu také v zimě. Je totiž zásobován vodou z geotermálního pramene o stálé teplotě 33 stupňů.
V Praze se nachází největší aquapark ve střední Evropě. V Aquapalace Praha-Čestlice vás čekají adrenalinové zážitky – osm tobogánů o délce až 140 metrů či divoká řeka. Ti nejmenší ocení pirátskou loď se skluzavkami či bazén s umělým vlnobitím. Pro ty, které výpravy za dobrodružstvím
unaví, je tu relax zóna s vířivkami, masážními lavicemi nebo pohodlnými lehátky. V areálu naleznete také Saunový svět, nechybí ani spa a wellness služby.

Kudy z nudy Foto: Tomáš Adamec
Share this article :

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger