News Update :
Home » , , , , » Hrady a zámky ožívajú...

Hrady a zámky ožívajú...

Penulis : Unknown on štvrtok 4. júna 2015 | 13:17

Na výlety lákajú nielen slnečné lúče, ale i pribúdajúce akcie a programy. Vybrali sme pre vás niekoľko hradov a zámkov, ktoré by ste v júni počas svojej návštevy Česka nemali vynechať, pretože sa tam práve v tomto období konajú rôzne zaujímavé podujatia.
 

7. 6. 2015 – Rozprávková nedeľa na zámku Telč

Zámocká záhrada a park v Telči sa na chvíľu premenia na rozprávkovú cestu plnú úloh, s ktorými deťom pomôžu rozprávkové bytosti. Malých návštevníkov budú sprevádzať renesančnými sálami zámku mladý pán Zachariáš z Hradca a Katarína z Valdštejna. Na nádvorí bude pripravený remeselný jarmok a príjemné posedenie poskytne tiež rozprávková kaviareň.
 

10. a 14. 6. 2015 – Za Babičkou Boženy Němcovej do Ratibořic

Postavy zo známej knihy Boženy Němcovej – Babička ožijú na niekoľko dní na zámku v Ratibořiciach, kde sa dej tohto románu odohráva. Počas júnových dní tak majú návštevníci možnosť stretnúť babičku s vnúčatami, vznešenú pani kňažnú s kontesou Hortenziou, ale i namysleného komorníka Leopolda či mlynára s mlynárkou a húfom detí.
 

13. a 14. 6. 2015 – Víkend otvorených záhrad

Viacero pamiatok sa zapojí do šiesteho ročníka Víkendu otvorených záhrad. Špeciálne komentované prehliadky návštevníci zažijú v bylinkovej záhrade Hospitálu Kuks.  Štátny zámok Jánský Vrch poskytne prehliadky parku s odborným sprievodcom a kostýmové prehliadky s lesnými bytosťami. Zámok Buchlovice pripravil program „Poznej svůj oblíbený park novým způsobem“. Komentované prehliadky pripravili tiež hrad Pernštejn, zámky Rájec nad Svitavou a Raduň.
 

14. 6. 2015 – „Od sklepa po půdu“ na zámku Dačice

Milovníci histórie sa isto potešia špeciálnym kastelánskym prehliadkam na zámku Dačice, vďaka ktorým sa v tento deň dostanú aj na bežne neprístupné miesta.
 

19. 6. 2015 – Oslava letného slnovratu na hrade Grabštejn

Najkratšiu noc v roku môžu návštevníci už po druhýkrát osláviť na štátnom hrade Grabštejn. Nebude chýbať družina Jiřího Mehla zo Střelic, ktorá bude vychádzať z Chotyně a všetci záujemcovia sa k nej môžu pripojiť. Program oživia vystúpenia povrazolezcov, hudobných skupín a efektná ohňová šou. Navyše na večer sú pripravené špeciálne prehliadky hradu, keď si ich budú môcť návštevníci pozrieť v netradičnom poňatí a bez sprievodcu.
 

20. a 21. 6. 2015 – Sprístupnenie hradnej veže na zámku Frýdlant

Počas tohto víkendu bude mimoriadne sprístupnená hradná veža – najstaršia pamiatka Frýdlantska. Návštevníkom sa po výstupe na ňu naskytne unikátny pohľad nielen na mesto, ale i panorámu Jizerských hôr.
 
Share this article :

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger