News Update :
Home » , » PIENINY – Červený Kláštor (výlet)

PIENINY – Červený Kláštor (výlet)

Penulis : Unknown on pondelok 11. mája 2015 | 10:44

29.5.-31.5.2015, 3 dni / 2 noci

Viete, kde žil slávny mních, lietajúci Cyprián? Kde mal lekáreň? Odkiaľ skúšal lietať? A navštívili ste už niekedy rodné mesto zaslúžilého umelca Michala Dočolomanského, ktoré sa mimochodom nachádza v Poľsku? Keď nie, tak určite odpoviete “áno” po tomto výlete. A keď sa túžite aspoň raz za život povoziť na pltiach so skúsenými pltníkmi, ktorí poznajú svoju rieku, ako vlastnú manželku, splníte si aj tento sen! Navštívime tiež Plavnicu, kde sa balia liečivé bylinky a poprechádzame sa po poliach, na ktorých ich pestujú. Absolvujeme prehliadku skanzenu a hradu v Starej Ľubovni. Ten kedysi ukrýval poľské korunovačné klenoty. S ľudovými tradíciami a s výrobou alkoholu sa zoznámime v Hniezdnom, kde ochutnáme aj dámsku whisky. Najviac času venujeme Červenému Kláštoru, v ktorom budeme ubytovaní s možnosťou prechádzok a liečebných procedúr. Nasledovať budú atrakcie poľské – zrúcanina hradu Czorsztyn a hrad Niedzica – obe s nádherným výhľadom na jazero. Tiež plavba po Dunajci a prehliadka kláštora. Po ceste domov sa zastavíme v Podolínci s nádhernou zvonicou, pri kaštieli SNG v Spišskej Belej – Strážkach, kde žil maliar L. Mednyanszký a v Kežmarku, v ktorom stojí drevený kostol, zapísaný v UNESCO.

Ubytovanie: V kúpeľnom hoteli v Červenom Kláštore. Pešo ku kláštoru a Dunajcu cca 15 min.
Strava: Polpenzia = 2 x bufetové raňajky a 2 x večera (dvoj-chodové menu s nápojom a múčnikom). Reštaurácia sa nachádza v areáli kúpeľov.
Doprava: Cestovať budeme autobusom, ktorý nás bude pohodlnejšie približovať ku všetkým atrakciám.
Wikipedia - polske korunovacne klenotyCena výletu: 159,00 € pre všetky vekové kategórie.
Doplatok pri 1 osobe na izbe: 16,00 €. Môžete tiež súhlasiť s ubytovaním s inou samostatne prihlásenou osobou.
Doplatok za spoločnú cestu vlakom z Bratislavy a do Bratislavy: 8,50 €.
Príplatok za prednostný výber sedadla v autobuse: 7,00 € osoba.
Ceny vstupného:
- Stará Ľubovňa – hrad a skanzen: dospelý = 6,00 €; dôchodca nad 60 = 3,50; dieťa do 15 = 3,00; ZŤP = zdarma; sprievod ZŤP = 3,00 €;
- Hniezdne – Nestville: dospelý = 5,00 €; dôchodca nad 60 = 4,00 €; dieťa do 18 = 3,00 €;
- Červený Kláštor – kláštor: dospelý = 3,00 €; dôchodca = 2,00 €; ZŤP a študenti do 25 = 1,00 €;
- Dunajec – splav na plti: dospelý = 8,00 €; dôchodca a študent = 6,50 €; dieťa do 12 = 4,50 €;
- Czorsztyn – zrúcanina hradu: dospelý = 1,50 €; dôchodca = 1,00 €;
- Niedzica – hrad: dospelý = 3,00 €; dôchodca = 2,50 €;
- Kežmarok – kostol: dospelý = 3,00 €; študent = 2,00 €; ZŤP a dieťa do 15 = 1,50 €.
Atrakcie nie sú povinné, ale z organizačných dôvodov vyberáme vstupné vopred pri platbe za výlet.
Pavol Macicak - Podolinec2V cene výletu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, ubytovanie v kúpeľnom hoteli s raňajkami a večerou, organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je vstupné, poistenie (môžete si ho doobjednať – treba rátať 3 dni v SR + 1 deň v Poľsku) a strava nad rámec polpenzie.
CK je poistená proti insolventnosti: certifikát TU.
Stretneme sa v piatok o 7:00 hod. v Trenčíne (parkovisko na ul. Električná). Návrat plánujeme v nedeľu na 21:00 hod. Klienti, ktorí majú záujem spoločne cestovať z Bratislavy a do Bratislavy vlakom RegioJet sa stretnú v piatok na Hlavnej stanici (medzi hornými pokladňami) v Bratislave o 5:30 hod. (vlak odchádza o 5:50 hod.). Ich návrat je plánovaný na nedeľu 22:15 hod. V Trenčíne budú nastúpení aj vystúpení zo spoločného autobusu na vlakovej stanici Trenčín!
Kto máte záujem zúčastniť sa výletu s nástupom v Bratislave, napíšte to do prihlášky. Podľa počtu záujemcov buď zabezpečíme dopravu BA-TN alebo spoločne vyberieme iný termín pre autobus vypravený z Bratislavy.
Sprevádza: Irena Chrapanová.
Počasie v Starej Ľubovni: môžete pozrieť TU.
Prihlásiť sa: môžete TU.

 

Share this article :

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger