News Update :
Home » , , » Chorvátsko - Marec

Chorvátsko - Marec

Penulis : Unknown on pondelok 2. marca 2015 | 15:52

Red Bull Air Race znovu v Rovinji 

Rovinj bude už druhý rok za sebou hostiteľským mestom, v ktorom sa budú konať  Majstrovstvá sveta Red Bull Air Race. Preteky sa uskutočnia 30. a 31. mája. Rovinj a Chorvátsko budú počas tejto vrcholovej športovej udalosti, ktorú v televízii sledujú milióny divákov znova v centre pozornosti. Iba pripomenieme, že minuloročné preteky v Rovinji sledovalo viac ako 50 tisíc divákov.

Riviéra Crikvenica vyhlásená za najkreatívnejšiu destináciu 
Turistické združenie mesta Crikvenica získalo hodnotné ocenenie organizácie Creative Tourism Network z Barcelony, jednej z najznámejších medzinárodných organizácií, ktorá sa zaoberá tvorbou sietí v oblasti kreatívneho turizmu. Na základe kritérií kvality, originálnosti, inovácií a udržateľnosti, boli ceny udelené v 4 kategóriách. Cenu za najkreatívnejšiu destináciu v roku 2014 získalo Turistické združenie mesta Crikvenica.

Lošinj získal tretiu cenu UNWTO Ulysses 
Projekt Turistického združenia Malý Lošinj „Opojné vône a chute Lošinja“ získal tretiu prestížnu UNWTO Ulysses cenu za inovácie vo verejnej politike a vláde. Rozhodla o tom porota zložená z 11 nezávislých členov. Cieľom projektu ''Opojné vône a chute Lošinja'' je rozvoj destinácie a zaradenie Lošinja ako Centra pre aromaterapiu, pri rozvoji mnohých programov, projektov a celoročných podujatí na tému zdravia a biodiverzity.

Záhreb medzi najlacnejšími a najkrajšími destináciami  
Portál Huffington Post, ktorý odporúča americkým občanom najlacnejšie destinácie pre cestovanie, umiestnil mesto Záhreb na vysoké tretie miesto medzi  najlacnejšími mestami v Európe. Priemerná cena ubytovania v Záhrebe uvedená na portáli je 297 HRK. Turistické združenie Záhrebu uvádza, že mesto je veľmi populárne medzi turistami, ako aj to, že vďaka zvýšenému dopytu je prístupnejšia a rozmanitejšia aj ponuka ubytovania. Rovnako aj časopis Architecture and Design zaradil Záhreb na zoznam miest, ktoré odporúča svojim čitateľom, určite navštíviť.

Obnovený hotel Park v Pule privíta hostí koncom mája 
Hotel Park, postavený v roku 1963, je dnes súčasťou skupiny Arenaturist. Po dôkladnej obnove vo výške 50 miliónov kún, dostal nové meno Park Plaza Arena Pula. Obnovených bolo už existujúcich 147 izieb. Je tu tiež 28 úplne nových izieb s panoramatickým výhľadom na more. Hotel získal aj nové wellness centrum a fitness štúdio a prvých hostí privíta koncom mája tohto roku.

Cyklistické trasy v Požežsko-slavónskej oblasti v mobilných aplikáciách 
Turistické združenie Požežsko-slavónskej oblasti úspešne dokončilo projekt, ktorý naviac obohacuje turistickú ponuku oblasti. Reč je o projekte „Bike & Hike interactive trails“ - o interaktívnych cyklistických a horských trasách a chodníkoch. Aplikácia Panonia Tour je prispôsobená štyrom najväčším segmentom mobilného trhu, používateľom IOS a Android operatívnych systémov. Tým sú pokrytí skoro všetci používatelia mobilných zariadení, ktorí si môžu stiahnuť aplikáciu. Údaje o každej trase sa nachádzajú aj na interaktívnej mape na webe Turistického združenia Požežsko-slavónskej oblasti.
Podujatia a festivaly

1. marec - 31. marec 2015 - Opatija v marci wellness oázou 

V Opatiji sa v marci ponúkajú jedinečné propagačné wellness balíčky a špeciálne zľavy na wellness služby. Z Turistického združenia mesta Opatija potvrdili, že nápad na toto podujatie vznikol na základe dlhoročnej histórie a tradície Opatije ako liečebnej destinácie. Podujatia sa zúčastňujú opatijské hotely Grand Hotel Adriatic, hotel Bristol, Milenij hotely: Grand hotel 4 opatijska cvijeta a Milenij, hotel Mozart, Spa & Beauty “Laurus” v hoteli Villa Kapetanović ako aj Prírodný park Učka a Thalasso Wellness Centar Opatija.

18. marec - 21. marec 2015 – Medzinárodný veľtrh Promohotel 
Medzinárodný veľtrh zariadení pre cestovný ruch a pohostinstvo Promohotel, ktorý sa koná v Poreči, zhromažďuje veľké množstvo vystavovateľov z celého Chorvátska a susedných krajín na viac ako 3000 m2 veľtržného výstavného priestoru. Promohotel má dlhoročnú tradíciu, zúčastňuje sa ho asi 200 vystavovateľov a je súčasne aj miestom stretnutia ponuky a dopytu na turistickom trhu. Na každý veľtrh sa vracia viac ako 60 percent stálych vystavovateľov a navštevuje ho množstvo obchodných partnerov.

20. marec - 29. marec 2015 - Desať dní astronómie 
Astronomické združenie Kumova slama organizuje už šiestykrát tradičné podujatie Desať dní, ktoré sa koná v Daruvari. Tohto roku sa podujatie koná pod mottom ''Oči plné hviezd'' a v rámci neho sa uskutočnia aj výstavy o astrofotografii, ako aj o histórii teleskopu. Takisto sa v rámci podujatia koná trh použitých zariadení pre astronómov amatérov pod názvom Astro Expo.

19. marec - 22. marec 2015 - Dni malostonskej ustrice 
V rámci tradičných osláv sviatku sv. Josipa v  Stone a Malom Stone sa aj tohto roku konajú  Dni malostonskej ustrice. Degustácia ustríc a pelješackych vín sa bude konať na nábreží v Malom Stone 21. a 22. marca 2015 od 11 hodiny, kedy môžete za propagačnú cenu vychutnávať najuznávanejšie morské afrodiziakum, ako aj vynikajúce pelješacké víno. V rámci celodennej prezentácie chorvátskeho ostrovného výrobku, budú prezentované tradičné výrobky vynikajúcej kvality. Organizátori taktiež zabezpečili dalmatínsku hudbu, folklórne predstavenie a tombolu.  

25. marec - 27. marec 2015 – Jazz.hr jar 
Mesiac marec je obdobie v roku kedy rozkvitne záhrebská džezová scéna. Jazz klub “Zagreb” založil pri Chorvátskom spolku skladateľov web stránku Jazz.hr. Medzi ich projektami je aj cyklus jarných džezových koncertov. Tohtoročný program je plný džezových hviezd ako je ocenená japonská pianistka Ayako Shirasaki a jej trio, ktoré vystupuje 25.marca v Malej sále  Lisinski. Alan Broadbent, ktorý je nominovaný na Grammy, bude ďalší večer hrať svoje klavírne interpretácie, kým Jimmy Stanić so svojím Scharf Club Swing Quintet euro swing, spolu s novou nádejou džezu Marjanom Marjanovićom, vystúpi v záverečný večer v piatok 27. marca.
Share this article :

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger