News Update :
Home » , , » Tipy na romantický hotel

Tipy na romantický hotel

Penulis : Unknown on utorok 10. februára 2015 | 15:50

Letohrádek svatého Vojtěcha v obci Počátky


Top 7 romantických hotelov v Českej republike

Vieme, kde nájsť najkrajšie valentínske ubytovanie

Prechádzky v historických zámockých záhradách, večera v altánku osvietenom len sviečkami, špičkové wellness centrá, kde je rozmaznávanie na dennom poriadku. Oslávte sviatok zamilovaných v duchu nehynúcej romantiky.

Praha – luxus v selskom štýle pod Pražským hradom

Štvorhviezdičkový Romantik hotel U raka ponúka spojenie luxusného zázemia s romantikou uličiek Starej Prahy. Intímnu atmosféru hotela postaveného v selskom štýle umocňuje otvorený oheň vo vnútorných priestoroch hotela, záhrada plná byliniek i luxusné, ale zároveň veľmi útulné interiéry hotelových izieb. História domu U raka, ktorého je hotel súčasťou, sa datuje až do roku 1739, kedy boli na tomto mieste postavené stajne. Celý areál hotela je registrovanou kultúrnou pamiatkou a uchváti svojou jedinečnou atmosférou i polohou v samom srdci Prahy. Súčasťou hotela je umelecká galéria.

Aristokratické tradície v zámockých komnatách Stredných Čiech

Ekologický päťhviezdičkový zámocký hotel Chateau Mcely sa teší výsostnému postaveniu. Elegantné zámocké interiéry, priestory vínnej pivnice zo 17. storočia i miestnych luxusných kúpeľov využívajú po celý rok hostia žiadajúci najvyššiu kvalitu služieb. 23 zámockých hotelových izieb a apartmánov, vonkajšiu reštauráciu Piano Nobile (víťaz národnej súťaže o najlepšiu reštauráciu) i zámocký park s vonkajšou vírivkou a saunovým domom využívajú každý rok snúbenci, neoblomní romantici i milovníci luxusnej wellness dovolenky. Hotel ponúka i špeciálne upravené detské apartmány pre princezné, detské kúpele, čajové „dýchánky“ a pikniky usporiadané priamo v parku či alchymistické miešanie nápojov podľa stredovekých receptúr.

Renesančná romanca v srdci Českého Krumlova

Jeden z najšpecifickejších butikových hotelov v Českej republike s poetickým názvom Růže je situovaný priamo v budove bývalého jezuitského internátu zo 16. storočia a tamojšej univerzity. V interiéri i exteriéri hotela sú zachované pôvodné renesančné prvky, starobylé fresky i maľby môžete obdivovať v celom hotelovom komplexe. V hoteli otvorenom v roku 2000 býval okrem iných i švédsky kráľ Carl XVI Gustav, oscarový režisér Miloš Forman alebo bývalý prezident Václav Havel. Hotel dýchajúci odkazom rodu Rožmberkov sa nachádza v srdci historického centra mesta zapísaného na zoznam UNESCO. Ponúka vlastné wellness centrum s drevenými kaďami, v ktorých sa odporúča rozmaznávať svoje telá v rašelinových zábaloch.

Starodávna romantika v srdci mesta Husitov

Butikový hotel Nautilus pomenovaný podľa ponorky kapitána Nema sídli v srdci juhočeského Tábora obklopeného krajinou plnou rybníkov. Z priestorných izieb zariadených starožitným nábytkom je výhľad priamo na Žižkovo námestie. V izbách sú zachované pôvodné fosílie, olejové a akrylátové kresby či vitrážové sklenené výplne na dverách. Zrkadlá v kúpeľniach sú vyložené pestrofarebnými mozaikami, lampy, ktoré navodzujú romantickú atmosféru, sú ručne fúkané. Užite si valentínsku romantiku v kraji rybníkov a nechajte sa rozmaznávať na hodvábnych vankúšoch. V priestoroch hotela sú zachované 380 miliónov rokov staré fosílie a vyše 180 miliónov rokov staré vápencové obklady, ktoré zdobia vane priamo v hotelových izbách. Na svoj valentínsky deň si pripijete miestnymi vínami z Nového i Starého sveta.

Cnostné súkromie na hranici Čiech a Moravy

Na polovici cesty medzi dvomi najväčšími mestami Českej republiky – Prahou a Brnom – leží menšia obec Počátky obklopená dvadsiatimi rybníkmi. Atmosféru gentlemanov a dám z obdobia tzv. Prvej republiky (medzi prvou a druhou svetovou vojnou) môžete načerpať v Letohrádku svatého Vojtěcha. Prvorepublikový letohrádok je menším luxusným útočiskom pre všetky romantické duše utekajúce pred ruchom veľkomesta. 11 exkluzívnych apartmánov a izieb slúži často svadobčanom a zamilovaným párom. Pôvodný starožitný nábytok dopĺňajú moderné prvky – veľké vane umiestnené priamo v izbách, postele s nebesami, pôvodná zrekonštruovaná kachľová pec i erbová výzdoba v izbách. Štýlovú atmosféru poskytuje i reštaurácia, ktorá ponúka dobové jedlá.
Neďaleko obce Počátky vyskúšajte i Resort Svatá Kateřina s rozsiahlym wellness a spa centrom, v ktorom nechýbajú masážne kabíny, parné kúpele či sauny postavené podľa zásad pilates, ktoré sa tu spoločne s jogou denne cvičí.

Luxusný oddych pre romantikov

Drevené chaty stojace na kraji hlbokého lesa Moravskoslezských Beskýd sú ideálnou voľbou pre romantických dobrodruhov, ktorí sa nechcú vzdať maximálneho pohodlia. Chaty Orlí hnízdo, Vlčí doupě a Medvědí skála sa nachádzajú na okrajoch lesov pod najvyššou horou v Českej republike. Zmestí sa do nich až desať osôb vrátane detí, ktoré zažijú v okolitých lesoch to pravé dobrodružstvo. Všetok komfort pre ubytovaných zaisťuje plne vybavená jedáleň, domáce kino napojené na herné konzole, masívny krb s udiarňou i súkromné jacuzzi so saunou. Nechajte sa zlákať na romantický pobyt v panenskej prírode moravských Beskýd.
Share this article :

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger