News Update :
Home » , » Vedecký park v Brne

Vedecký park v Brne

Penulis : Unknown on utorok 27. januára 2015 | 15:47

 


Náš tip: Zabudnite na múzeá, objavte VIDA!

Nový zábavný vedecký park v Brne láka ku hre

Koncom minulého roku sa otvorili dvere zábavného vedeckého parku Vida! Nájdete ho v bývalom pavilóne D brnenského výstaviska. Vyše stopäťdesiat interaktívnych exponátov sa postará o zábavu pre malých aj veľkých.
Oceán vo fľaši, bicykel na lane, záhada bermudského trojuholníka, röntgenové oči, veterná búrka, archeologické pieskovisko či vodná tlačiareň. Vida! science centrum v Brne ponúka na ploche takmer päťtisíc metrov štvorcových množstvo exponátov, ktorých sa jednoducho treba dotýkať, spoznávať, učiť sa. A to všetko formou hry a zábavy.
Interaktívne exponáty približujú základné princípy prírodných javov a pomáhajú návštevníkom porozumieť svetu okolo nás. Park je určený pre všetkých zvedavcov, dokonca aj pre najmenších od 2 do 6 rokov, pre ktorých je pripravený špeciálny vedecký kútik.
Okrem toho sa v brnenskom parku konajú tiež predstavenia plné vedeckých pokusov – takzvané Science show, ďalej rôzne programy pre školy a nechýbajú ani komentované časti expozície.

Kam ďalej?

V zábavnom vedeckom parku Vida! sa budú konať aj dočasné výstavy. V súčasnosti je prístupné Experimentárium Centra pasívneho domu, kde si môžete vyskúšať, ako čo najrýchlejšie zaizolovať dom, vyskladať rám okna alebo si zastrieľať na jeden nevydarený dom plný tepelných mostov.
 

More info

http://vida.cz/ czechtourism.cz
 
Share this article :

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger