News Update :
Home » , » Dovolená v Česku: užijte si zábavu se svými dětmi

Dovolená v Česku: užijte si zábavu se svými dětmi

Penulis : Unknown on sobota 21. júna 2014 | 9:12

ZOO: Více než 300 mláďat v Praze, na Moravě noční prohlídky

 

Sedmou nejlepší zoologickou zahradou na světě se může pyšnit hlavní město Praha. Do letní sezony si zoo kromě 12 pavilónů a více než 150 expozic přichystala i bohatý program. Začátkem prázdnin se tak můžete těšit na „Indiánské léto“, v srpnu zase na „Měsíc žiraf“. Navíc každý víkend probíhá v pražské zoo komentované krmení zvířat, mezi nimiž můžete obdivovat i nové přírůstky. Od začátku roku se zde narodilo přes 300 mláďat ve více než 70 druzích a nejmladším je zatím telátko bizona.


 

Mezi nejnavštěvovanější zoologické zahrady v České republice patří též ZOO Zlín se zámkem Lešná, kde se seznámíte s 210 druhy zvířat. Originální členění zahrady představuje život zvířat podle kontinentů – ze slunečné Etiopie se slony a žirafami se snadno dostanete do tropické Amazonie s lachtany či Asie s pandami. Během letních měsíců ZOO Zlín několikrát otevře své brány i ve večerních hodinách. Pokud chcete vidět mládě dželady či tygra ussurijského, s návštěvou určitě neváhejte.

 

Další oblíbené zoologické zahrady:

ZOO Liberec – nejstarší zoo v České republice

ZOO Dvůr Králové – Afrika na dlani!

ZOO Plzeň s dinoparkem

ZOO Olomouc Safari

 

Vodní dobrodružství i odpočinek v aquaparcích

 

Množství atrakcí a zábavy nabídnou v teplých letních dnech i aquaparky a koupaliště.  Aquapalace Praha, největší aquapark v celé střední Evropě, si oblíbí každý člen rodiny – od adrenalinového nadšence po klidnější povahu hledající spíše relaxaci. Kromě vířivek, space-bowlu či bazénu s umělým vlnobitím se v letošním roce otevírají dva nové tobogany a zrekonstruovaná divoká řeka. Patřičný oddych a regeneraci si budete moci vychutnat v saunovém světě a luxusním spa-wellness.  


 

Gejzíry, tobogany, divoká řeka, ale i science centrum „IQ park“. To všechno najdete v zábavném centru a aquaparku Babylon v severočeském Liberci. Vodní radovánky v bazénech můžete střídat s odpočinkem na terase s jedinečným výhledem na vysílač Ještěd, unikátní architektonickou památku postavenou v technicistním stylu.  Svůj den v zábavním centru můžete také doplnit o bloudění v zrcadlovém labyrintu nebo experimentování s vědou. Součástí Babylonu je totiž první science park v Česku, kde naleznete dvě stovky interaktivních exponátů včetně fakírova lůžka.


 

Otestujte rychlost bobových drah po celém Česku

 

K zajímavým tipům na výlet či na zpestření dovolené neodmyslitelně patří bobové dráhy. Vítr ve vlasech a rychlost kolem 60 km/hod si se svými ratolestmi můžete užít po celé České republice. V Praze má trať bobové dráhy téměř 1 kilometr a nabízí řadu vychytávek. Po vzrušujících jízdách si v zdejším areálu můžete vyzkoušet rozšířený lanový park, horolezeckou stěnu či stolní fotbálek.


 

Bobová dráha na Lipně patří pro svou rozmanitost a délku k světové špičce. Na start se dostanete pomocí vleku a pak vás čeká jízda přes 2 tunely, několik zlomů a 21 zatáček. Na Lipensku se však nebudou nudit ani rodiny s malými dětmi. Pro kočárky je přístupná unikátní stezka korunami stromů zakončena vyhlídkovou věží. Ta se tyčí do úctyhodné výšky 40 metrů, vede tedy skutečně přímo korunami stromů a nabízí jedineční výhled na Šumavu a vrcholky Alp.


 

Zábavní parky: vše pod jednou střechou a Česko na dlani

 

Pokud byste se doma nedokázali rozhodnout, kam nakonec vyrazit, ideálním řešením jsou zábavní parky. Nedaleko od Prahy se nachází park Mirakulum, jehož součástí je minizoo se stády mini oslíků a holandských mini koz, přírodní i podzemní bludiště, lanové centrum či obrovské trampolíny. Novinkou v letošní sezoně jsou plácky na rodinné grilování a piknik. Podobné atrakce nabízí i Fun Park v Brně či Adreanalin Park v Jeseníkách.


 

Chtěli byste poznat celé Česko, ale času na cestování je málo? Vydejte se do Parku Boheminium v Mariánských Lázních, kde naleznete modely významných stavebních a technických českých památek v meřítku 1:25. Miniaturní Karlštejn či lednický Minaret doplňují rozmístěné pestré figurky princezen a rytířů i velké kolejiště. To největší v celém Česku však můžete obdivovat v pražském Království železnic. Všechny malé kluky jistě nadchnou modely vlaků a aut, které si dávají na křižovatkách přednost, střídaní denního a nočního režimu či miniatury významných staveb.


 
Více tipů na rodinnou dovolenou naleznete na www.kudyznudy.cz
Share this article :

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger