News Update :
Home » , » Netradičná Veľká noc

Netradičná Veľká noc

Penulis : Unknown on utorok 25. marca 2014 | 8:49

Netradičná Veľká noc

Veľká noc na Farme BlaníkVeľká noc na Farme Blaník
 

 

Ako v rozprávke

Kedy? 19. 4. 10:00 – 21. 4. 2014 17:00
Kde? Rozprávkový hrad a zámok Staré Hrady, Český raj
Nazrite do rozprávkového sveta, v ktorom na vás čaká nielen obrovské množstvo rozprávkových postavičiek, ale budete môcť spolu so svojimi deťmi ochutnať sviatočné zázračné elixíry a dobroty od miestnych čarodejníc alebo sa zapojiť do niektorej zábavnej súťaže. Na rozprávkovom hrade a zámku Staré Hrady uvidíte v čase Veľkej noci napríklad vodníkovo kráľovstvo s vodníckou princeznou, ľadové a lesné kráľovstvo s trojhlavým drakom, rodinku starohradského obra, škriatkov, drakov, princezné, čarodejnice rôznych kategórií či čertov. Navyše na vás bude čakať čarodejnícka krčma, mydláreň aj lúpežnícky hostinec. A šikovné čarodejnice vás naučia lietať na metle... Bližší program nájdete tu

Na vidieku so zvieratkami

Kedy? 17. 4. – 21. 4. 2014
Kde? Farma Blaník, Louňovice pod Blaníkem, Stredné Čechy
Čo by ste povedali na nefalšované dedinské veľkonočné sviatky? Na Farme Blaník môžete zažiť špeciálny veľkonočný program. Žiadne korbáče ani vedrá vody však na vás nečakajú. Pripravená je veľkonočná dielňa, jarmok, vítanie jari, topenie Moreny, výstup Blaníckeho rytiera na Blaníček i lampiónový sprievod. Okrem toho budú pripravené veľkonočné dobroty od miestneho šéfkuchára.

Veľká noc vo vínnej pivnici

Kedy? 18. 4. – 21. 4. 2014
Kde? Lednicko-Valtický areál, Južná Morava
Príjemné pohostenie, pohár dobrého vína, cimbálová muzika... Veľkú noc môžete prežiť aj vo vínnej pivnici v Lednicko-Valtickom areáli, kde vás bude sprevádzať svetom moravských vín skúsený someliér. V sobotu 19. 4. sa môžete tešiť vo Valticiach na Veľkonočné otvorené pivnice, keď budú prebiehať ochutnávky vín vo vybraných vínnych pivniciach. V Mikulove bude v sobotu na námestí umiestnený veľkonočný jarmok, pričom nebudú chýbať ani ukážky tradičných remesiel a kultúrny program. Ak máte chuť stráviť v prostredí vínnych pivníc trochu dlhší čas, pre vás je ako stvorený veľkonočný balíček, ktorý pripravili v Penzióne Moravská oáza Valtice. Táto akcia zahŕňa ubytovanie na 3 noci s raňajkami od 18. do 21. apríla a posedenie pri cimbálovej muzike – degustáciu 10 vzoriek vína s odborným výkladom someliéra, voľnú degustáciu sudového vína v priebehu večera pri hudbe, pričom v cene je tiež občerstvenie vo forme studených mís a pre deti sú prichystané veľkonočné balíčky.

Tradičné sviatky netradične na hrade

Kedy? 19. 4. 9:00 – 21. 4. 2014 16:00
Kde? Hrad Helfštýn, Lipník nad Bečvou, Stredná Morava a Jeseníky
Na hrade Helfštýn sa na niekoľko dní usídlia všakovakí žongléri, kúzelníci a iní umelci. A keďže sa to všetko odohrá v čase Veľkej noci, nebudú chýbať ani ukážky rozličných remesiel a tradičných veľkonočných techník – zdobenia kraslíc, vyšívania či paličkovania. O tento zábavno-náučný sprievodný program sa postará divadelná a výtvarná spoločnosť Studio bez kliky.

Czech Tourism

Ste pripravený na dovolenku? Uvažovali ste čo spraviť a akú prevenciu? Čítajte
 
Share this article :

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger