News Update :
Home » , , » Chorvátsko v marci

Chorvátsko v marci

Penulis : Unknown on štvrtok 27. februára 2014 | 9:50

11. január – 5. marec 2014 – Crikvenický karneval

Karneval Crikvenickej riviéry vrcholí a v mestách Crikvenica, Dramalj, Jadranovo a Selce sa každý víkend konajú podujatia, na ktorých sa vyháňajú zimní duchovia a vyvoláva sa jar. Excentrické zábavy pod maskami sa často konajú v sobotu, zatiaľ čo čajové večierky s tombolou bývajú zvyčajne v nedeľu. Iné tradície sú založené na čítaní sentencií na Popolcovú stredu, ktoré sa humoristickým spôsobom zaoberajú súčasnými spoločenskými problémami a výrobou slamenej bábiky, ktorú nazývajú mäsopust.

23. februára – 2. marca 2014 - ZagrebDox, Záhreb

Záhrebský medzinárodný festival dokumentárnych filmov ZagrebDox v roku 2014 oslavuje desiate výročie. Program festivalu ponúka viac ako 150 dokumentárnych príbehov z celého sveta a kategóriu Biografický Dox, ktorá priblíži životné príbehy o Ai Weiweiovi, Ingmarovi Bergmanovi a ponúkne aj na Oscara nominovaný dokumentárny film Cutie and the Boxer. Festival sa bude konať v Cineplexx Kaptol Centre.

6. – 9. marca 2014 - Festival dokumentárneho rockového filmu (DORF), Vinkovci

Počas niekoľkých jarných dní sa mesto Vinkovci stáva strediskom chorvátskej rockovej scény. Na výročnom festivale dokumentárneho rockového filmu, ktorý sa koná už siedmy rok, premietajú množstvo medzinárodných filmov, ale aj regionálnych filmov o chorvátskej, slovinskej a srbskej rock'n'rollovej scéne. Po premietaní filmov sa večer usporadúvajú živé koncerty. Návštevníci si môžu pozrieť aj iné slavónske mestá, ako napríklad kultúrne pamiatky neďalekého mesta Osijek alebo Prírodný park Kopački Rit.

7. – 17. marca 2014 – Týždeň záhrebských reštaurácií

Podujatie, ktoré sa koná raz za pol roka, Týždeň reštaurácií sa znovu vracia do Záhrebu, aby novým gurmánom predstavilo vynikajúcu kuchyňu. Hostia tu dostanú možnosť najesť sa v niektorých z najlepších mestských reštaurácií za zlomok bežnej ceny a ochutnať rôzne brunch špeciality a koktaily.
Počas pobytu v Záhrebe by mal každý hosť navštíviť tichý Maksimirský park, a to najmä po ochutnávke špecialít počas Týždňa reštaurácií.

13. – 16. marca 2014 – Istrijské jarné cyklistické preteky

Jedenáste istrijské jarné cyklistické preteky sa budú konať od 13. do 16. marca 2014 a predstavia sa na nich špičkoví svetoví cyklisti, ktorí budú v niekoľkých náročných etapách súťažiť o cenné body vo Svetovom pohári. Pretekári začnú preteky v Umagu a pred príchodom do cieľa v Pazine prejdú cez Poreč, Tar, Labin, Vrsar a Motovun. Diváci popri sledovaní pretekov môžu obdivovať prekrásnu istrijskú oblasť. Viac informácií nájdete tu.

Foto: Rabko
Share this article :

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger