News Update :
Home » , , » Severný Spiš - Pieniny

Severný Spiš - Pieniny

Penulis : Unknown on streda 31. júla 2013 | 13:08


Kalendár akcii August - tlačová správa

Móric Beňovský – najznámejší väzeň hradu Ľubovňa

Divadlo a výstava o Móricovi Beňovskom spojená s nočnou besedou a premietaním filmu. "Dyvallo spod šikmej veže" Vrbové - divadelné predstavenie Sprisahanie. Móric Beňovský žije! - prednáška a premietanie filmu cestovateľa Vlada Dudláka.

muzeum@slnet.sk I www.muzeumsl.sk Hrad Ľubovňa, Stará Ľubovňa

Hlavná púť na horu Zvir

Koná sa každoročne prvú augustovú nedeľu priamo na Hore Zvir, mieste zjavenia Panny Márie. Ľudia tu nachádzajú stratený duchovný pokoj a samotné nádherné prostredie Hory Zvir Vás pozýva ku stíšeniu a k hlbokej modlitbe.

vkindja@gmail.com I www.horazvir.sk Hora Zvir, Litmanová

Deň medu

Prezentácia, predaj včelárskych potrieb, ochutnávka a predaj medu a včelích produktov, ukážky zdobenia medovníkov, odborná prednáška pre včelárov, súťaž o najlepší med v okrese Stará Ľubovňa, detský kvíz, folklórny program a sv. liturgia v gréckokatolíckom kostolíku sv. Michala Archanjela, to všetko Vás čaká na Dni medu.

muzeum@slnet.sk I www.muzeumsl.sk Ľubovniansky skanzen, Stará Ľubovňa

Ružbašské trhy folklóru

Trhy folklóru, ktoré sa z roka na rok tešia väčšej obľube návštevníkov pripomenú tradičné remeslá, ktorými sa tento kút Slovenska niekedy živil a to rezbárstvo, výroba košíkov, hrnčiarstvo, výšivkárstvo, kováčstvo. Celé trhy sprevádza ľudová muzika a pochutnáte si na typických špecialitách ako sú kapustníky, syrovníky a iné dobrôtky.

ruzbachy@ruzbachy.sk I www.ruzbachy.sk Kúpele Vyšné Ružbachy, Vyšné Ružbachy

4. ročník stretnutia Goralov v Pieninách

Či už patríte k tejto skupine, alebo ste vyznávačom a milovníkom ich ľudových tradícií – pre Vás všetkých je každoročne organizované stretnutie Goralov v Pieninách. Do tanca Vám bude hrať ako inak goralská muzika.

info@chatapieniny.sk I www.chatapieniny.sk Chata Pieniny, Lesnica

Musefest 2013, hudobný festival

Hudobný festival, na ktorom vystúpia skupiny Depeche Mode Revival Band, Vestis Kabat Revival, Falling Moon a Retarded Fish. Vstupné: dospelí 4 €, študenti 3 €.

marmon@staralubovna.sk I www.marmon.sk Stredoveký vojenský tábor, Stará Ľubovňa

Koncert súrodencov Babjakovcov

Koncert sa začína o 20:00 hod.

muzeum@slnet.sk I www.muzeumsl.sk Hrad Ľubovňa, Stará Ľubovňa

UmUm’13

Medzinárodný divadelný a filmový festival, ktorý sa bude odohrávať vo viacerých častiach mesta. Cieľom je dostať sa so súčasným umením bližšie k ľuďom využitím nepravidelných divadelných i nedivadelných priestorov.

um-um@um-um.eu I www.um-um.eu Stará Ľubovňa

Stála šermiarska scéna

Počas tohto obdobia máte možnosť v Stredovekom vojenskom tábore vidieť v jednotlivých týždňoch vystúpenia šermiarskych skupín Dagstyrr, Cohors, Bergfrit, Vikomt a Fortis. Vystúpenia denne: 13:30, 15:30, 17:00 hod.

Vstupné: dospelí 2 €, deti 1,5 €.

marmon@staralubovna.sk I www.marmon.sk Stredoveký vojenský tábor, Stará Ľubovňa
Share this article :

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger