News Update :

Chorvátsko

Penulis : Unknown on piatok 26. júla 2013 | 10:38


Nový trajektový prístav v ChorvátskuV súčasnosti prebieha veľmi rozsiahly projekt sťahovania trajektového prístavu v Zadare do prístavu Gaženica. Výstavba nového prístavu pre trajekty a terminálu pre cestujúcich sa začala v máji 2009 s predpokladaným dokončením v závere roku 2013. Prístav bude mať väčšiu kapacitu pre ukotvenie veľkých medzinárodných lodí, cruiserov a veľkých nákladných (tzv. ro-ro) lodí. Nová lokalita prináša aj zlepšenie infraštruktúry pre cestujúcich a vozidlá, spolu so snahou o účinnejšie prepojenie s trajektovými terminálmi na chorvátskom pobreží a v okolitých krajinách.

Lošinj – ostrov vitalityViac ako 1200 rôznych rastlinných druhov, vzduch a more jedinečnej kvality a vychádzkové chodníky dlhé 250 kilometrov prechádzajúce 5 ostrovmi... Tieto prírodné krásy sú nevyčerpateľnou inšpiráciou pre vytváranie nových, atraktívnych a zdravých aranžmánov a programov, ktoré sa určite pozitívne prejavia na Vašom zdraví a posilnia Vašu vitalitu. Lošinj Hotely & Vily Vám vo Vitality Hotely Punta ponúkajú rozmanité programy revitalizácie, obohatené prírodnými arómami ostrova Lošinj.
Ak sa chcete naučiť vyrábať ekokozmetiku a prípravky, ktoré budú mať pozitívny účinok na vašu pokožku, prijmite pozvanie na jeden z workshopov. Vyskúšajte si blahodarné účinky relaxačnej aromaterapie vo Wellness Hoteli Aurora. Hotel Apoksiomen, maličký rodinný butik hotel v centre mesta Mali Lošinj Vám ponúka výber aktívnych programov s omamnou vôňou byliniek a aromaterapie.

Začiatok prác na prvom aquaparku v ChorvátskuChorvátsko bude mať svoj prvý vodný park. Práce na ňom sa začali na 120 000 metroch štvorcových v južnom Dugopolí. Dalmacija Aquapark je investícia v hodnote 30 miliónov eur situovaná približne 20 minút od mesta Split. Park bude dokončený v polovici roku 2014, bude zamestnávať približne 150 pracovníkov a významne spestrí turistickú ponuku v regióne. Po dokončení bude disponovať niekoľkými bazénmi, riekou, nočným klubom v bazéne, bazénmi na zábavu, jazerom a bazénom na hydroterapiu.

PODUJATIA A FESTIVALY
13. – 27. júla – Filmový festival, PulaTeraz už šesťdesiatročný Filmový festival v Pule je s viac ako 78 000 návštevníkmi najnavštevovanejším kultúrnym podujatím v Chorvátsku. Festival v Pule trvá 15 dní a jeho bohatý program sa dodatočne premieta aj na ďalších letných festivaloch po celom Chorvátsku od Dubrovníku, Splitu, Šibeniku a Zadaru, až po Rijeku a Záhreb.
Tento rok sa na festivale bude premietať triler francúzskeho režiséra Francoisa Ozona In the House, ktorý získal hlavnú cenu na festivale v San Sebastiane a veľa ďalších ocenení.

27. - 31. júla – Motovunský filmový festival, Motovun

Motovunský filmový festival sa orientuje výhradne na malú a nezávislú filmovú produkciu a filmy, ktoré sa vyznačujú inovatívnosťou, nápadmi a silným príbehom. Motovun je malým festivalom malých filmov, v najlepšom zmysle slova. Festival pozostáva zo 70 titulov z celého sveta, od dokumentárnych po mimoriadne, od krátkych po dlhé filmy, od filmov v štýle guerilla až po koprodukcie. Jediným kritériom ich výberu je, aby zapadli do otvorenej atmosféry tohto inovatívneho festivalu.

18. - 28. júla - ATP Vegeta Croatia Open, Umag

ATP Vegeta Croatia Open v Umagu je veľký chorvátsky tenisový turnaj, ktorý sa koná nepretržite už 23. rok po sebe, a zároveň jedno z najatraktívnejších športových podujatí v Chorvátsku. Špičkoví tenisti ako Ivan Ljubičić, Nikolaj Davidenko a Juan Carlos Ferrero sú zárukou vysokej športovej úrovne turnaja, ktorý je klasickou kombináciou vrcholového športu, gurmánskej atrakcie a skvelej zábavy v duchu pohostinnej tradície Istrijského polostrova. Umag bude mať v tomto ročníku príležitosť predviesť vrcholový tenis s najlepšími hráčmi svetového rebríčka ATP. Turnaj mimoriadnej úrovne sprevádza aj gastronomický festival, koncerty a skvelá zábava, o ktorú sa svojimi vystúpeniami postarajú viacerí domáci a zahraniční protagonisti.

7. – 9. augusta – Terraneo festival, Šibenik

Letný kalendár plný hudobných a kultúrnych podujatí doplní v tomto roku aj Terraneo festival, ktorý pripraví pre milovníkov hudby ďalšiu skvelú lahôdku. Festival sa koná v opustenom vojenskom objekte mimo Šibeniku a počas svojich troch dní sa stane arénou pre 120 hudobníkov vrátane My Bloody Valentine, Azealia Banks a Calexico. Okrem hudby publikum iste ocení aj skvelú kulisu podujatia, ktorú tvoria prekrásne pobrežie a príslovečné dalmatínske západy slnka.

Foto: Ivo Pervan




Zväčšiť mapu


Share this article :

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger