News Update :
Home » , » Príručná lekárnička na dovolenku

Príručná lekárnička na dovolenku

Penulis : Unknown on nedeľa 1. júla 2012 | 10:05

Hurá, konečne začalo dovolenkové obdobie. Jednou zo základných vecí, ktoré by nemali chýbať v batožine je príručná lekárnička.

Motoristi to majú jednoduché, zo zákona musia mať príručnú lekárničku. Ale čo my, ktorí zabalíme "pinkel" a ideme kde nás nohy ponesú a oči zavedú?

Každá záťaž, ktorá je pribalená v ruksaku musí mať svoje opodstatnenie. Jednou z nich je aj príručná lekárnička. Mala by obsahovať všetko čo je potrebné na tú ktorú cestu.

V prvom rade musíme myslieť na tie lieky, bez ktorých sa nezaobídeme. Popri tom mať so sebou všetko čo treba a hlavne nie cele balenia. Stačí keď si potrebné lieky podelíme do menších dávok.

Napíšem sem čo ja osobne nosím so sebou:

Na hygienu rúk používam
Germstar v tyčinke. Je to vynikajúca vec, keď si treba umyť ruky a nie je k dispozícii voda, čistá voda. Pár šplechov na ruky a ruky sú čisté. Ďalšia vec, ktorá nesmie chýbať je kovová píšťalka (futbalistická). Nejednému z vás asi dvihlo obočie. A k tomu prečo v lekárničke? Skúste uvažovať, že sa niekde zapatrošíte a stane sa vám úraz, kde sa nemôžete nijako dostať do rúk ľudí, ktorí vás dopravia do nemocnice. Ale veď mám mobil zavolám, ok a čo keď nebude signál ako na potvoru? Tak si poviete budem kričať. Áno ale koľko to vydržíte? Pol hodiny? A hlasivky sú v ťahu. S píšťalkou môžete pískať veľmi dlho a dokonca morzeovku.Ďalej čo nesmie chýbať je "Kulíšek".
Tieto tri veci mám so sebou permanentne aj keď idem len na jeden celý deň preč do prírody.




Ďalšie produkty, ktoré beriem na viac dní?

Acylpiryn - polovička tabličky
Ajatin - prelejem do malej flaštičky z umelej hmoty
Jodová tinkúra
Endiaron - polovička tabličky
Oftalmol - neprelievam :) nechávam v originálnom balení
Fenistil tekutý
Hroznový cukor, kuchynskú soľ alebo Kulíška, vynikajúci elektrolyt, ktorý nám pomôže sa postaviť po horúcom dni, keď sme dehydrovaný. Samozrejme nechýba: obväz, leukoplast, jednorazové rukavice, pršiplášť jednorázový, skladací nožík, nožničky, pinzeta, sicherky.

Je to malý balíček, ktorý nezavadzia a hlavne je ľahučký. Je to príručná lekárnička pre blízke okolie.

K moru alebo do trópov sa toho musí pribaliť trochu viac.

Share this article :

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger